Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

Zuby nehty- Praha

27.03.2019

Kaštan - Scéna Unijazzu , Bělohorská 150, Praha



Popis kulturní akce Zuby nehty- Praha

Kapela? Pestrá mozaika vyhraněných osobností! I se všemi jejich paními, podivnými kuchařkami, zvířaty, kusy a absurdními obrazy.
 

Zuby nehty se pohybují na českých, evropských i amerických pódiích už od roku 1984 v proměnlivých sestavách. Na scénu vstoupily jako Plyn, později změnily název na Dybbuk. Na nějakou dobu přestaly hrát, ale opět se vrátily jako Zuby nehty. V sestavě ZN se vystřídali Naďa Bilincová, Tomáš Míka, Honza Lorenc, Michal Lang, Eva Trnková, Alice Kalousková, Petr "Marvin" Svoboda, Martin Černý, Jana Modráčková, Jarda "Trabandita" Svoboda… Po albu Loď odplouvá se načas odmlčely, ale zase jim to nedalo.

Jsou stále k vidění v klubech a na festivalech po celé republice. Jejich hudba bývala označována slovy jako punk, nová vlna, alternativní rock… Vždy šlo však o původní hudbu a původní texty. Každá z členek přináší své vlastní písně a většinou autorka svou píseň také zpívá. Jejich hudba se hemží paními, podivnými kuchařkami, zvířaty a absurdními obrazy, stejně tak jako vážnými tématy. Zuby nehty, to je pestrá mozaika vyhraněných osobností, které přes všechny odlišnosti stále tvoří a jsou svéráznou povětšině ženskou kapelou s jasně rozpoznatelným rukopisem. 

Současnou sestavu skupiny tvoří Marka Míková (voc, kb), Hana Řepová (voc, ds), Kateřina Jirčíková (voc, sax, fl), Alice Flesarová (voc, sax) a někdejší spoluzakladatel skupiny Vltava  Jan Maxa (bg).



Cena:160 Kč


PRODEJ VSTUPENEK Zuby nehty- Praha -Kaštan - Scéna Unijazzu , Bělohorská 150, Praha

KOUPIT VSTUPENKY


ULOŽIT SI TUTO AKCI






Zaslat odkaz na kulturní akci Zuby nehty- Praha -Kaštan - Scéna Unijazzu , Bělohorská 150, Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?