Festivaly v Praze  >  Festivaly Praha

Zažijte SmetanaQ jinak. Dům na Smetanově nábřeží otevře všechny své prostory kultuře, Praha

18.09.2021

09:00

Smetanovo nábřeží a jeho okolí



Popis kulturní akce Zažijte SmetanaQ jinak. Dům na Smetanově nábřeží otevře všechny své prostory kultuře, Praha

Dům SmetanaQ a jeho okolí ožije 18. září kulturou, uměním, designem a gastronomií v rámci sousedský oslav Zažít město jinak. Divadelní ulici z oken domu rozezní smyčce RB:BOYS & Radek Blahuš a koncert zpěvačky Hellwany. Nábřeží před budovou zaplní instalace o udržitelnosti a recyklaci od Deelive Design Store a výstava velkoformátových uměleckých fotografií rezidentních designérů. Vnitřní dvůr se promění v letní kino, které uvede filmy studia Seeya Creative i studentů z FAMU. Do oslav se také zapojí subjekty z okolních ulic.

 

Mladí umělci oživí divadelní ulici hudbou přímo z oken galerie Fasáda. Jako první vystoupí smyčcové a klavírní uskupení RB:BOYS & RADEK BLAHUŠ, které zahraje známé melodie napříč hudebními žánry. Později na ně naváže rapperka, zpěvačka, performerka a výherkyně soutěže Czeching Hellwana. Návštěvníkům představí její autorské písně, které boří konvence a žánry, a v kterých kombinuje stylyGrime, R’n’b, Neo-Soul a Trap. 

 

Přímo na Smetanově nábřeží budou sousedit velkoformátové umělecké fotografie tvorby rezidentních designérů ze SmetanaQ Showroomu s rostlinnou instalací o recyklaci a udržitelnosti od Deelive Design Store. K vidění bude autorská tvorba designerů, mezi které patří Denisa Adolfová, Fernando Echeverria, Hana Frisonsova, Kafka, Kras, Naut, Daniela Pešková, Hana Polívková, Jana Rollo a Helena Todd.

 

Celý den uzavře promítání ve speciálně vytvořeném letním kině ve vnitřním dvoře domu. K vidění budou filmy vytvořené jak na půdě místního studia Seeya Creative, tak v sousední filmové škole FAMU. Dojde i na debatu se samotnými autory a představení snímků, které sklízí ohlasy na filmových festivalech. 

 

Ke SmetanaQ se přidaly i další subjekty sídlící v okolí. Komentované prohlídky nabídne Galerie Hollar, knihkupectví K-A-V-K-A, rotunda Nalezení sv. Kříže nebo nově zrekonstruovaná kavárna Slavia. Divadlo Na zábradlí zapojí diváky do interaktivní hry, ve které prozkoumají zákulisí. A nezisková organizace ŽIVOT90 nechá nahlédnout do života spokojených a nezávislých seniorů, kteří připravili řadu workshopů. 


Zažít město jinak

Smetanovo nábřeží a jeho okolí

18. 9. 2021

Více informací o  multikulturním prostoru najdete na:

webových stránkách SmetanaQ – www.smetanaq.cz

webových stránkách galerie Fasáda – www.galeriefasada.cz

Aktuální informace můžete sledovat na sociálních sítích:

Instagram: https://www.instagram.com/smetanaq_/

Facebook: https://www.facebook.com/smetanaq.praha



Cena:zdarma



ULOŽIT SI TUTO AKCI





martina.plesnikova@piaristi.cz
https://www.smetanaq.cz


Zaslat odkaz na kulturní akci Zažijte SmetanaQ jinak. Dům na Smetanově nábřeží otevře všechny své prostory kultuře, Praha -Smetanovo nábřeží a jeho okolí na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?