Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

Žamboši - křest CD Světlojemy- Praha

07.10.2021

Kaštan - Scéna Unijazzu , Bělohorská 150, Praha



Popis kulturní akce Žamboši - křest CD Světlojemy- Praha

První ze křtů nového alba.

Žamboši se vrací do oblíbeného klubu Kaštan v Praze a pokřtí na jeho pódiu čerstvě vydané album. Jejich, v pořadí pátá, řadová deska nese název Světlojemy a vychází 6.10.2021. Na její realizaci spolupracovali s řadou hostů, rytmiku nahráli Jirka Zelí Zelenka /bicí/ a František Raba /kontrabas/. Elektrické kytary nahrál Pavel Skála a další akustické nástroje Ondřej Kozák, který bude na křtu v Kaštanu 7.10. hostem. CD vzniklo ve Zlínském studiu "V" o zvuk se starali Marcel Gabriel a Petr Vavřík. Název Světlojemy slibuje méně temnoty a více světlých barev a naděje ve dvanácti písních, které Jan Žamboch napsal během pandemických časů.   


Žamboši jsou  původně duo Jana a Stanislavy Žambochových, dnes již trio. Hrají v obsazení kytara, akordeon a bicí. Původní sestavu rozšířil v roce 2005 bubeník Jiří Nedavaška. Za poněkud zavádějícím názvem se dnes ukrývá progresivně znějící folková kapela. její repertoár se opírá o původní tvorbu Jana Žambocha. Své folkové písničky šperkují alternativními postupy a hrdě se hlásí ke kapelám jako byli Traband nebo Čp.8.  

Dosud vydali čtyři alba, z nichž tři získala cenu Anděl a jedno nominaci. Víc si ale trio cení koncertů, kterých odehraje zhruba stovku ročně.



Cena:199 Kč


PRODEJ VSTUPENEK Žamboši - křest CD Světlojemy- Praha -Kaštan - Scéna Unijazzu , Bělohorská 150, Praha

KOUPIT VSTUPENKY


ULOŽIT SI TUTO AKCI






Zaslat odkaz na kulturní akci Žamboši - křest CD Světlojemy- Praha -Kaštan - Scéna Unijazzu , Bělohorská 150, Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?