Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

Ville Valo- koncert Praha

16.02.2023

Lucerna Music Bar Praha 1 Vodičkova 36, Praha 1 11000



Popis kulturní akce Ville Valo- koncert Praha

V únoru příštího roku přivítáme po dlouhých letech Ville Valo, zpěváka dnes už rozpadlých HIM, který nám připomene, že finský Love Metal stále stojí za poslech!
 
V historii alternativního rocku 21. století je jen málo umělců, kteří by vrhali delší a svéráznější stín než finský průkopník Love Metalu Ville Valo. Vždyť jeho kapela HIM patřila bez problémů k nejikoničtějším a nejsvéráznějším skupinám tohoto tisíciletí. Jejich hudba, horlivě uctívaná, radostně haněná, ale nemožná k přehlédnutí, zanechala nesmazatelnou stopu v zástupu fanoušků po celém světě. Šarlatová písmena znamenala Jeho pekelné veličenstvo. Jejich zakladatel znamenal něco, co se rozkošně vymykalo současnému stavu.
 
"Doufali jsme jen, že dočasně přesměrujeme tok krve hard rocku z dolních oblastí k srdci," vzpomíná Ville Valo, zpěvák, skladatel a hlavní motor HIM. Soudě podle monolitické přítomnosti Heartagramu na jakémkoli hudebním účtu tohoto tisíciletí je zřejmé, že se mu to podařilo.
 
Valoovo tvůrčí dítě, inspirované všemi od Poea po Bukowského a podbarvené zálibou v navoněné sabbathovské ponurosti, vyprodukovalo osm studiových desek, které definovaly jeho éru, a prodalo se jich přes deset milionů kusů, nezapomněl ani na nominaci na Grammy, nespočet obálek časopisů, uznání kritiků a uctívání celé generace. Proto nepřekvapilo, že zpráva o rozlučkovém turné v roce 2017 byla mezi obdivovateli přijata s šokem a nedůvěrou a nekonečnými spekulacemi o tom, co nebo kdo převezme sametový plášť.
 
"Jakkoli byly pohřební obřady pro HIM zábavné, trvalo mi víc než pár měsíců, než jsem si ve stínu Heartagramu olízal rány a vymyslel záminku, jak si znovu zabrnkat a zabroukat. Nakonec jsem se rozhodl dát svému milovanému černému psovi vodítko a místo štěkání na sebe jsme začali společně výt. Tak se zrodil Loveletting".
 
Loveletting, první singl z debutového alba VV 'Neon Noir', které vyjde začátkem roku 2023, naznačuje, že tato nová pekelná směs světla a stínu není ničím jiným než přelomovým počinem jednoho z nejvýraznějších a nejzajímavějších hlasů moderní hudby. Patří do stejného opuštěného světa plného žalu a rozmarů, jaký kdysi vymyslel a řídil Valo v HIM, ale s nuancovanými tóny jemného stařeného Cabernetu.
 
"Z uměleckého hlediska je hlavním rozdílem mezi HIM a VV linka navíc v Heartagramu, ale jaká je to znamenitá linka! Jsou to Mamas and the Papas převlečení za Metallicu na cestě na halloweenskou párty ve Studiu 54. A kdo by teď nechtěl být svědkem něčeho takového?" dodává.
 
Kaelan Mikla jsou:
Sólveig Matthildur Kristjánsdóttir
Margrét Rósa Dóru Harrýsdóttir
Laufey Soffía Pórsdóttir
 
Cinematické vrstvy syntezátorů, éterické vokály v rodném jazyce, mrazivé výkřiky a hybná basa – to vše vtahuje posluchače do světa Kaelan Mikla. Světa, který je místem pro folklór, pohádky, magii a mystiku.
 
Pořadatel
LIVE NATION CZECH REPUBLIC s.r.o. U Slavie 1540/2a, 100 00, Praha, Česká republika


Koncert Ville Valo v únoru 2023 v Praze



Cena:890 Kč


PRODEJ VSTUPENEK Ville Valo- koncert Praha -Lucerna Music Bar Praha 1 Vodičkova 36, Praha 1 11000


ULOŽIT SI TUTO AKCI





Ville Valo- koncert Praha -Lucerna Music Bar Praha 1 Vodičkova 36, Praha 1 11000

Zaslat odkaz na kulturní akci Ville Valo- koncert Praha -Lucerna Music Bar Praha 1 Vodičkova 36, Praha 1 11000 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?