Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

THE POOR (Australia) - koncert v Praze- Euro Tour 2023

19.03.2023

Klub Vagon Praha 1 Palác METRO, Národní 25, Praha 1 11000



Popis kulturní akce THE POOR (Australia) - koncert v Praze- Euro Tour 2023

Special guest: Dead Daniels

The Poor jsou australská hardrocková kapela, která vznikla v roce 1986 jako The Poor Boys v Darwinu v Severním teritoriu. Původní sestava byla Mark Davis na bicí, Chris Risdale na kytaru, Anthony "Skenie" Skene na zpěv a rytmickou kytaru a Matt Whitby na baskytaru. Risdale a Skene se setkali v roce 1984, když spolu chodili na střední školu Dripstone. Setkali se s Davisem a Whitbym na večírcích v Darwinu a brzy spolu koncertovali jako cover kapela.

V roce 1991 se skupina přestěhovala do Sydney a později téhož roku cestovala po Spojených státech a předskakovala australským hardrockerům The Angels. V červnu 1992 James Young (ex-BB Steal) nahradil Davise na bicí a skupina vydala svou debutovou rozšířenou hru Rude, Crude & Tattooed u Sony/Columbia Records. Produkovali ho členové The Angels Rick Brewster a Bob Spencer. Asi o rok později vydali The Poor Boys své druhé EP Underfed, které produkoval Brent Eccles (také člen The Angels). V říjnu doprovázeli skupiny ze Spojených států, Alice in Chains a Suicidal Tendencies, na australské části jejich turné.

V březnu 1994 si The Poor Boys změnili jméno na The Poor, aby se vyhnuli záměně s americkou skupinou bývalého jména. Ten měsíc vydali singl „More Wine Waiter Please“ v USA, kde se umístil na 30. místě na Billboard Hot Mainstream Rock Tracks. 13. června 1994 následovali se svým debutovým studiovým albem Who Cares, které dosáhlo na 3. místo v žebříčku ARIA Albums Chart. To bylo produkováno britským Paulem Northfieldem (Suicidal Tendencies). Nahráno v Sydney a Montrealu bylo také vydáno v USA.

The Poor propagovali svá americká vydání tamním turné s německými rockery Scorpions a také koncertovali po Evropě a Japonsku.

Na začátku roku 1996 zahájili mezinárodní turné AC/DC. Předskakovali také Kiss a v dubnu 1998 Van Halen. V roce 1997 Younga nahradil na bicí Gavin Hansen (ex-Rattlebone) – Whitbyho přítel. Skupina vydala další singl v následujícím roce, „Simple Living“, nicméně v roce 2000 se The Poor rozpadli. Různí členové The Poor se rozdělili do dvou heavy rockových skupin, Lump a Blackseed. Naštěstí se po čase opět dali dohromady a s novým albem vyráží na další evropské turné, které poprvé zasáhne i nás. 

 

Aktualní sestava THE POOR: Daniel Cox – guitar Anthony "Skenie" Skene – vocals, rhythm guitar Matt Whitby – bass guitar Gavin Hansen – drums



Koncert THE POOR (Australia) v březnu 2023 v Praze




PRODEJ VSTUPENEK THE POOR (Australia) - koncert v Praze- Euro Tour 2023 -Klub Vagon Praha 1 Palác METRO, Národní 25, Praha 1 11000


ULOŽIT SI TUTO AKCI





THE POOR (Australia) - koncert v Praze- Euro Tour 2023 -Klub Vagon Praha 1 Palác METRO, Národní 25, Praha 1 11000

Zaslat odkaz na kulturní akci THE POOR (Australia) - koncert v Praze- Euro Tour 2023 -Klub Vagon Praha 1 Palác METRO, Národní 25, Praha 1 11000 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?