Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

TATA BOJS + DEKKADANCERS - NANOPICTURE/Nanoalbum live a balet/- koncert v Praze

20.01.2019

17:00

DOX - Centrum současného umění Praha



Popis kulturní akce TATA BOJS + DEKKADANCERS - NANOPICTURE/Nanoalbum live a balet/- koncert v Praze

TATA BOJS v DOXu live

Vizuálně-hudební pře(ds)tavení historie jedné kapely
Známá hudební skupina Tata Bojs se v Centru DOX ohlédne za 30 lety své existence. Pro tuto příležitost zvolila formát výstavy, který jedinečným způsobem propojuje její hudební tvorbu s neméně významnou rovinou vizuální. Tu představuje především dílo jednoho ze zakladatelů skupiny, vizuálního umělce Milana Caise, který také stojí za konceptem výstavy. Pro výstavu vzniká řada nových děl reflektujících historii kapely současným pohledem. Projekt, který by v takovém rozsahu a tak specifickou formou propojoval hudební a výtvarný žánr, přitom nemá v českém kontextu obdoby.

V Čechách zná skupinu Tata Bojs snad každý: na konci 80. let začínali jako školáci z Hanspaulky, kteří nešetřili originalitou a humorem a velmi rychle si získali oblibu u širokého publika. V roce 2000 podepsali smlouvu u společnosti Warner Music a dnes vydávají pod hlavičkou legendární české značky Supraphon. Během své existence získali devětkrát cenu APH Anděl a řadu dalších ocenění včetně zlatých desek za prodej alb Ležatá osmička a A/B. U příležitosti výstavy vydá Supraphon poprvé na vinylu remasterované Nanoalbum jako 2LP. Hudební tvorba Tata Bojs je úzce propojená s dalšími uměleckými žánry: výtvarným, literárním, filmovým, ale překvapivě i s baletem. Ty se skupina postupně pokusí představit i v rámci bohatého doprovodného programu k výstavě.


PRODEJ VSTUPENEK TATA BOJS + DEKKADANCERS - NANOPICTURE/Nanoalbum live a balet/- koncert v Praze -DOX - Centrum současného umění Praha prodej vstupenek Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY


ULOŽIT SI TUTO AKCI






Zaslat odkaz na kulturní akci TATA BOJS + DEKKADANCERS - NANOPICTURE/Nanoalbum live a balet/- koncert v Praze -DOX - Centrum současného umění Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?