Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

Stephen Costello a Petr Nekoranec/Dva tenoři. Proč ne?/- Praha

03.11.2019

19:30

Rudolfinum Praha



Popis kulturní akce Stephen Costello a Petr Nekoranec/Dva tenoři. Proč ne?/- Praha

Stephen Costello a Petr Nekoranec: DVA TENOŘI. PROČ NE?
PKF - Prague Philharmonia, dirigent Rastislav Štúr

Americký tenorista Stephen Costello přijede do Prahy s tříletým zpožděním – vzpomínáte? 26. 1. 2016 měl být na koncertě Questa o quella ve Smetanově síni partnerem dvou skvělých sopranistek, Maria Agresty a Angel Joy Blue, ale zůstal vzhledem ke sněhové kalamitě uvězněn v New Yorku. Na koncertě jej tehdy pohotově zastoupil český tenorista Petr Nekoranec.
Filadelfský rodák, tenorista Stephen Costello, si získal pozornost amerického publika v roce 2007, kdy v šestadvaceti letech debutoval v newyorské Metropolitní opeře, a to hned na zahajovacím představení sezony (Arturo v Lucii di Lammermoor). O dva roky později získal prestižní Cenu Richarda Tuckera a od té doby se představil téměř na všech významných operních či festivalových pódiích včetně londýnské Covent Garden, Vídeňské státní opery, Německé opery v Berlíně či Salcburského festivalu. Na jaře 2019 se opět vrací do Metropolitní opery dokonce dvakrát, jako Alfredo v La traviatě a Vévoda mantovský v Rigolettovi. A v létě 2019 se jako Vévoda představí i na slavném festivale v Bregenzu.
Petr Nekoranec je sice od září 2018 sólistou Stuttgartské opery a předtím studoval čtyři roky v zahraničí, v operním studiu mnichovské Bavorské státní opery (2014–2016) a v Lindemannově programu při newyorské Metropolitní opery (2016–2018), ale i u nás jsme jej měli možnost slyšet na řadě koncertů. A všechny byly výjimečnými zážitky, jak například čteme v recenzi na Petrovo vystoupení na koncertě Mozartovy narozeniny 27. 1. 2019 ve Stavovském divadle pod taktovkou Plácida Dominga: „Petr Nekoranec je živou definicí pojmu vycházející hvězda – jeho hlas i vystupování na jevišti daleko předčí jeho křehkých 26 let.“ (Bachtrack.com, 2019)


Cena:1700,-


PRODEJ VSTUPENEK Stephen Costello a Petr Nekoranec/Dva tenoři. Proč ne?/- Praha -Rudolfinum Praha prodej vstupenek Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY


ULOŽIT SI TUTO AKCI






Zaslat odkaz na kulturní akci Stephen Costello a Petr Nekoranec/Dva tenoři. Proč ne?/- Praha -Rudolfinum Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?