Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

LIK, MASS WORSHIP- koncert Praha

13.04.2023

Music Club Modrá Vopice Praha 9 Vysočanská 35/2, Praha 9 19000



Popis kulturní akce LIK, MASS WORSHIP- koncert Praha

Ve smrduté hlíně, kde odpočívají padlé modly devadesátých let, se objevily larvy a semena. Zavdaly vzniku nového stvoření. Mrtvole LIK! Nic jiného a ošklivějšího tohle „lik“ ve švédštině neznamená – mrtvola.
 
Tahle rozkládající se masa je talířem pikantního death metalu staré školy s charakteristicky chrastivým zvukem boosteru Boss HM-2. Ač se zde bavíme o nemrtvé hmotě, receptem LIK bylo, je a vždy bude nahrávat co nejvíc naživo, aby posluchač dostal vždy to samé a nepocítil při poslechu rozdíl. Prostě se při protáčení drážek jimi vydaných hudebních nosičů cítit jako na koncertu anebo ve studiu.
 
I když kvartet ze Stockholmufunguje teprve od roku 2014, velmi rychle se stal jedním z nejrespektovanějších a rychle rostoucích, čemuž určitě napomohl i kontrakt s titány Metal Blade. Ti jim po úspěšném debutu vydali druhou i třetí desku, jež přináší nejen pomalé a kosti drtící skladby, ale i ty rychlé a zběsilé. A byť někteří členové působí ve slovutných Bloodbath a atmosfericích Katatonia, jisté je, že na skandinávském bitevním poli LIK patří mezi ty s nejbrutálnějšími zbraněmi.
 
Ze země, kde tento typ smrtikovu vybrousili k dokonalosti, pochází i MASS WORSHIP. Dokonce i město odpovídá, Stockholm. I MASS WORSHIP jsou připraveni do boje vyrazit s druhým albem, které vyjde v roce 2022 u Century Media. A dle ukázek nadcházející deska „Portal Tombs“ má ještě temnější zvuk než je ten LIK. Hutný, hnilobně groovy, děsivý. Stockholmští též využívají typicky švédského zvuku, ale je cítit, že inspiraci čerpající jinde, klidně i u kapel jako At The Gates nebo Meshuggah. Monolitický projev jejich hudební síly jde ruku v ruce s osobitou hudební identitou se schopností oslovit i mladé, ale hlavně doufáme, že jejich sebevědomý projev si získá i ty nejortodoxnější fanoušky žánru, neb tady se zhmotňuje něco nad rámec zvyklostí žánru.
Pořadatel
Obscure Promotion s.r.o. Na Harfě 916/9a, 190 00, Praha, Česká republika


Koncert LIK, MASS WORSHIP v dubnu 2023 v Praze




PRODEJ VSTUPENEK LIK, MASS WORSHIP- koncert Praha -Music Club Modrá Vopice Praha 9 Vysočanská 35/2, Praha 9 19000


ULOŽIT SI TUTO AKCI





LIK, MASS WORSHIP- koncert Praha -Music Club Modrá Vopice Praha 9 Vysočanská 35/2, Praha 9 19000

Zaslat odkaz na kulturní akci LIK, MASS WORSHIP- koncert Praha -Music Club Modrá Vopice Praha 9 Vysočanská 35/2, Praha 9 19000 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?