Koncerty ve Středočeském kraji  >  Koncerty Praha

Koncert Maltského filharmonického orchestru v Praze

21.11.2020

20:00

Obecní dům



Popis kulturní akce Koncert Maltského filharmonického orchestru v Praze

Hostující hvězda Daniel Lozakovič

Dirigent Sergej Smabatjan

Po loňském úspěšném koncertním turné proslulý Maltský filharmonický orchestr opět putuje po Evropě.

Jako hudební velvyslanec své malé domovské země se orchestr zastaví v legendárním Zlatém sále vídeňského Musikvereinu, Smetanově síni Obecního domu v Praze,v luxusních lázních Wiesbaden a monumentální kopulovité síni Kongresového centra v Hannoveru.

Hostující hvězdou koncertu je devatenáctiletý houslový virtuos Daniel Lozakovič, jehož kariéra zažila velkolepý vzlet, když v roce 2015 zahájil úzkou uměleckou spolupráci s Valeryjem Gergijevem jako hostující hvězda koncertu.

Ve věku pouhých patnácti let podepsal Lozakovič exkluzivní smlouvu se společností Deutsche Grammophon a nyní je mezinárodně uznávaný jako virtuos, který zaujme publikum čistou magií svých mimořádně vyspělých interpretací.

A právě takový musí být sólista houslového koncertu Felixe Mendelssohna-Bartholdyho, jednoho z nejpopulárnějších koncertů svého druhu.

Lozakovič také hraje sólovou roli ve skladbě "Phantasm" Alexeje Šora. Houslový koncert nejhranějšího současného maltského skladatele je výrazným, melodickým kusem virtuozity, který dokazuje, proč Šorovy skladby oceňují přední orchestry a slavní sólisté po celém světě.

Sergej Smbatjan, hlavní dirigent Maltského filharmonického orchestru, získal řadu ocenění a pravidelně vystupuje s mezinárodně uznávanými orchestry.

Mladý arménský maestro Smbatyan zahraje Šeherezádu Nikolaje Rimského-Korsakova jako velkolepé finále koncertu.

Symfonická báseň na motivy Tisíce a jedné noci je bezpochyby jednou z nejsmyslnějších a nejzajímavějších skladeb, které ruský orientalismus kdy vytvořil.

Jde o vynikající program mistrovských děl, který lze definovat jako jeden z hlavních vrcholů evropské koncertní sezóny.

Jako hudební velvyslanec své malé domovské země se proslulý maltský filharmonický orchestr vydává na evropské turné s velkolepým programem.

Devatenáctiletý houslový virtuos Daniel Lozakovič je hostující hvězdou turné, jež orchestr zavede do Vídně, Prahy, Wiesbadenu a Hannoveru.

S houslovým koncertem Felixe Mendelssohna-Bartholdyho interpretuje mezinárodně uznávaný virtuos jedno z nejslavnějších děl svého druhu. Má také sólovou roli v nesmírně působivém houslovém koncertu Phantasm nejhranějšího maltského skladatele současnosti Alexeje Šora.

Hlavním dirigentem Maltského filharmonického orchestru je Sergej Smbatjan, který uvádí symfonii Nikolaje Rimského-Korsakova „Šeherezáda“, bezpochyby jednu z nejsmyslnějších a nejzajímavějších skladeb, jaké kdy ruský orientalismus vytvořil.

Vynikající program mistrovských děl, který lze definovat jako jeden z hlavních vrcholůevropské koncertní sezóny.

Turné Maltského filharmonického orchestru po Evropě spolu s mladou hostující hvězdou Danielem Lozakovičem. Mezinárodně uznávaný houslový virtuos předvádí koncerty Mendelssohna a Šora.

Sergej Smabatjan diriguje symfonii Nikolaje Rimského-Korsakova „Šeherezáda“ jako třetí vrchol programu.

Vynikající program mistrovských děl!



Cena:125-550 kč


PRODEJ VSTUPENEK Koncert Maltského filharmonického orchestru v Praze -Obecní dům


ULOŽIT SI TUTO AKCI





mycz.info@gmail.com
https://berin-iglesias.art/de/11-2411-europa/145-malta-philharmonic-orchestra-prague.html


Zaslat odkaz na kulturní akci Koncert Maltského filharmonického orchestru v Praze -Obecní dům na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?