Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

Koncert filmové hudby James Horner

02. 10. 2021

19:30

Rudolfinum, Alšovo náměstí 12, 110 00, Praha 1



Popis kulturní akce Koncert filmové hudby James Horner

Pražské Rudolfinum se rozezní 2. října filmovou hudbou z pera výjimečného skladatele Jamese Hornera. Ten se podepsal pod filmovými trháky Titanic, Avatar, Čistá duše, Vetřelci nebo Star Trek. Koncert odehraje v jedinečném provedení Filmová filharmonie s dirigentem Markem Šedivým.

James Horner se během své životní kariéry spojil s tvůrci Stevenem Spielbergem, Georgem Lucasem nebo Ronem Howardem, ovšem nejvýjimečnější byla spolupráce s režisérem Jamesem Cameronem. Spolu se podepsali pod nejvýdělečnějšími filmy své doby - Titanic a Avatar. Za hudbu k velkofilmu Titanic získal Horner dva Oscary a za další filmové kompozice obdržel řadu ocenění a nominací na Grammy nebo Zlaté glóby. Tento skladatel oslovil mnoho generací filmových fanoušků - na koncertě 2. října zazní hudba z filmových trháků Titanic, Avatar, Vetřelci, Statečné srdce, Čistá duše a několika dalších. Koncert Jamese Hornera je dalším ze série skladatelských koncertů Filmharmonie, kterou odstartoval John Williams.

Filmová filharmonie je symfonický orchestr, který se věnuje živému zpracování filmové hudby. Koncerty Filmharmonie jsou nejčastěji věnovány určitému filmovému žánru, zatímco koncert hudby Jamese Hornera je jedinečný v tom, že se ke konceptu programu přistupuje zcela opačně a poskytuje jedinečný vhled do Hornerova magického filmového světa. „Na rozdíl od našich monotematických programů přinášíme nyní posluchačům jiný úhel pohledu,“ říká ředitel a dramaturg orchestru Matěj Lehár. „Rukopis skladatele si tak mohou diváci vychutnat hned v několika rovinách - od romantické hudby, přes srdceryvné drama až po napínavou hudbu sci-fi snímků.“

Koncert bude dirigovat Marek Šedivý, hlavní hostující dirigent Symfonického orchestru Českého rozhlasu, který s Filmovou filharmonií spolupracoval již v roce 2014, dále dirigoval koncert filmové hudby Johna Williamse v roce 2019. V některých částech programu se k orchestru připojí také chlapecký pěvecký sbor Bonifantes pod vedením sbormistra Jana Míška.

Vstupenky na koncerty Filmové filharmonie je možné koupit na webových stránkách http://www.filmharmonie.cz/, kde se také dozvíte podrobné informace o programu.


Cena:1100 - 1500,-



ULOŽIT SI TUTO AKCI





jedlickova@filmharmonie.cz
https://www.filmharmonie.cz/cz/koncerty/2-10-2021-james-horner


Zaslat odkaz na kulturní akci Koncert filmové hudby James Horner -Rudolfinum, Alšovo náměstí 12, 110 00, Praha 1 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?