Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

KOA:/Benefiční koncert k nedožitým/60. narozeninám Zuzany Navarové- Praha

17.06.2019

20:00

Malostranská Beseda Praha



Popis kulturní akce KOA:/Benefiční koncert k nedožitým/60. narozeninám Zuzany Navarové- Praha

Nedožitých 60 let Zuzany Navarové oslaví velkým koncertem její kapela KOA. Dá se dohromady po téměř deseti letech

Kapela KOA, která doprovázela Zuzanu Navarovou, oslaví její nedožité 60. narozeniny velkolepým koncertem, který se bude konat 17. června v pražské Malostranské besedě.

KOA zahraje ve složení, ve kterém koncertovala v závěru své kariéry a krátce také po smrti Zuzany Navarové. V tomto složení se na pódiu neobjevila od r. 2010, kdy oznámili oficiální rozpad. Diváci se tedy mohou těšit na akordeonistu, pianistu a zpěváka Mária Biháriho, kytaristu Omara Khaouaje, basistu Františka Rabu a perkusistu Camila Callera. Skupina vystoupí za doprovodu dalších hostů, mj. zpěváka a kytaristy Norbiho Kovácse nebo šansoniérky Markéty Burešové. Výtěžek z benefičního koncertu poputuje na účet nadace Život umělce, v jejímž čele stála Navarová v 90. letech.

Šansoniérka a herečka Markéta Burešová, která na benefičním koncertě část Zuzaniných písní zazpívá, je známá např. pro své koncerty s uskupením Chantet, ve kterém zpívá za doprovodu piana a smyčcového kvarteta. Repertoár a písně Zuzany Navarové zpívá v posledních letech s Bihárim pravidelně na koncertech Pocta Zuzaně Navarové, se kterými pravidelně vyprodávají právě Malostranskou besedu. Norbi Kovács je úspěšný český kytarista, člen skupiny Ivan Hlas Trio, který v minulosti spolupracoval např. také s Radůzou nebo právě s Máriem Bihárim.

V posledních 10 letech spolupracovali členové kapely s většinou významných osobností české hudební scény a většina z nich působí v současnosti také se svými vlastními hudebními ansámbly. Mário Bihári koncertuje pravidelně s romskou kapelou Bachtale Apsa, Omar Khouaj zase vede instrumentální soubor Omar Guitar Band.

Nadace Život umělce vznikla v roce 1992 a jednou z jejích hlavních činností je podpora projektů mladých umělců, studentů konzervatoří a uměleckých vysokých škol při přechodu do profesionálního uměleckého prostředí.


PRODEJ VSTUPENEK KOA:/Benefiční koncert k nedožitým/60. narozeninám Zuzany Navarové- Praha -Malostranská Beseda Praha prodej vstupenek Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY


ULOŽIT SI TUTO AKCI






Zaslat odkaz na kulturní akci KOA:/Benefiční koncert k nedožitým/60. narozeninám Zuzany Navarové- Praha -Malostranská Beseda Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?