Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

JOYCE DIDONATO/& CRAIG TERRY/- Praha

13.06.2021

19:30

Rudolfinum Praha



Popis kulturní akce JOYCE DIDONATO/& CRAIG TERRY/- Praha

První pražský koncert s fenomenální Joyce DiDonato (na pozvání Nachtigall Artists 5. 11. 2013) byl výjimečným zážitkem. S projektem dramat barokních královen umělkyně vyvolala obrovské salvy nadšení. „Její recitál byl excelentní ukázkou toho nejlepšího, co může ženský hlas obsáhnout a vyjádřit ...“ (Hudební rozhledy 1/2014). Joyce Di Donato jsme u nás poznali díky živým přenosům z Metropolitní opery jako Rossiniho Rosinu (Lazebník sevillský) a páže Isoliera (Hrabě Ory), Donizettiho Marii Stuartovnu, čarodějnici Sycorax (barokní pasticcio Kouzelný ostrov) a nejnověji, 29. 2. 2020, jako nedostižnou Händelovu Agrippinu. Ale není nad osobní setkání! A to nás čeká 13. 6., kdy Joyce vystoupí spolu s respektovaným americkým klavíristou Craigem Terrym, aby představili své společné album Songplay. Nahrávka získala cenu Grammy 2020 za nejlepší klasické sólové vokální album.


Mnohonásobná držitelka cen Grammy Award a prestižní ceny Olivier Award 2018 Joyce DiDonato patří k nejvýznačnějším umělcům současné operní scény. Týdeník The New Yorker ji označil za „snad nejpřesvědčivější pěvkyni své generace“, deník The Times přirovnal její hlas ke „čtyřiadvacetikarátovému zlatu“. Joyce DiDonato vystupuje na nejslavnějších operních scénách a je vyhledávanou interpretkou Händelových a Mozartových oper i oper období bel canta, zejména Rossiniho a Donizettiho.


Americký klavírista Craig Terry, držitel ceny Grammy, spolupracuje s pěvci i instrumentalisty mezinárodního renomé. Jedenáct sezon působil v Lyrické opeře Chicago jako asistent dirigenta, předtím spolupracoval v téže funkci v newyorské Metropolitní opeře a podílel se na Lindemannově projektu pro mladé umělce. V současné době je hudebním ředitel Operního centra Patricka G. a Shirley W. Ryanových při Lyrické opeře Chicago.



Cena:1800,-


PRODEJ VSTUPENEK JOYCE DIDONATO/& CRAIG TERRY/- Praha -Rudolfinum Praha prodej vstupenek Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY


ULOŽIT SI TUTO AKCI






Zaslat odkaz na kulturní akci JOYCE DIDONATO/& CRAIG TERRY/- Praha -Rudolfinum Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?