Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

JANKAHANKA - MUZIČKA/LIDOVÁ MUZIKA Z CHRÁSTU/- koncert Praha

03.03.2018

19:00

Malostranská Beseda Praha



Popis kulturní akce JANKAHANKA - MUZIČKA/LIDOVÁ MUZIKA Z CHRÁSTU/- koncert Praha

FOLKLOR A FOLKROCK Z LUŽICE, MORAVY A ČECH

Jedinečný koncert v Malostranské besedě převrátí vaše vnímání folkloru naruby. Postupně vystoupí kapely Lidová muzika z Chrástu – Muzička – Jankahanka.

LIDOVÁ MUZIKA Z CHRÁSTU je český folklorní soubor s typickým obsazením smyčcových a dechových nástrojů včetně českých dud, s mnoha žánrovými přesahy. Vedle západo- a jihočeských písní se jako jediní u nás věnují také folkloru Lužických Srbů.

MUZIČKA je mladá cimbálová muzika. Základ jejího repertoáru tvoří písně z Uherskohradišťska, odkud také pocházejí kroje, ve kterých hraje. Často zařazuje i písně z jiných regionů moravského Slovácka, zejména moravskoslovenského pomezí, a obohacuje repertoár písněmi z celé ČR i Slovenska.

JANKAHANKA je v současnosti nejpopulárnější lužickosrbská kapela. Hraje folkrock, trochu funky, trochu jazz, ostatně jak její trumpetista Syman říká: "smo emt hajzle... wšo kusk – a ničo porjadne". Kapela dává nový moderní zvuk textům starých písní srbské Lužice a ve svých aranžích je přetváří k nepoznání.

Přijďte si užít nejlepší koncert tří kapel ze tří zemí Koruny české!
Pořádá Společnost přátel Lužice ke svým 111. narozeninám.



Cena:200,-


PRODEJ VSTUPENEK JANKAHANKA - MUZIČKA/LIDOVÁ MUZIKA Z CHRÁSTU/- koncert Praha -Malostranská Beseda Praha prodej vstupenek Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY


ULOŽIT SI TUTO AKCI






Zaslat odkaz na kulturní akci JANKAHANKA - MUZIČKA/LIDOVÁ MUZIKA Z CHRÁSTU/- koncert Praha -Malostranská Beseda Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?