Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

Einstürzende Neubauten- koncert Praha

31.05.2022

Forum Karlín Praha 8 Pernerova 51, Praha 8 18600



Popis kulturní akce Einstürzende Neubauten- koncert Praha

Einstürzende Neubauten ohlásili další posun termínu pražského koncertu. Nové datum je stanoveno na 31. května 2022
 
Loňský rok byl pro německou industriální hudební skupinu Einstürzende Neubauten ve znamení oslav čtyřiceti let existence a nového studiového alba Alles In Allem. Kapela se jej chystala představit na velkém mezinárodním turné. Bohužel plány překazila celosvětová pandemie Covid-19, a tak byla většina termínů přesunuta na rok 2021. Aktuální rozhodnutí kapely je opětovný posun turné a tak nový termín pro pražský koncert bude 31. května 2022. Již zakoupené zůstávají v platnosti.
 
Kariéra Einstürzende Neubauten začala v roce 1980. Zakládající člen Blixa Bargeld byl požádán, aby vystoupil v berlínském Moon Clubu. Vymyslel si skupinu Einstürzende Neubauten, nabídku na koncert přijal a pozval pár přátel. Počátečními členy kapely se ukázali být muzikanti, kteří měli ten večer čas. Oficiální narození Einstürzende Neubauten je ale obecně spojeno s tímto koncertem. Nikdo tehdy nemohl předvídat, že téměř po čtyřech desetiletích bude tato formace stále tak produktivní a s velkou fanouškovskou základnou. Svým debutovým albem Kollaps (1981) vyhlásili válku všem dosavadním způsobům poslechu hudby. Jejich novátorský a experimentální přístup ovlivnil celou řadu skupin a uměleckých žánrů od divadla přes výtvarné umění až po film. Za svou existenci vydali celkem 12 alb, jejich novinka Alles In Allem přináší dosud neprobádané obzory jejich vnímání hudby. V Praze, kam se více méně pravidelně vrací, dorazí v sestavě: Blixa Bargeld, Alexander Hacke, NU Unruh, Jochen Arbeit a Rudi Moser.
Pořadatel
10:15 Entertainment, s.r.o. Ječná 547/15, 120 00, Praha, Česká republika


Koncert Einstürzende Neubauten v květnu 2022 v Praze



Cena:1500 Kč


PRODEJ VSTUPENEK Einstürzende Neubauten- koncert Praha -Forum Karlín Praha 8 Pernerova 51, Praha 8 18600


ULOŽIT SI TUTO AKCI






Zaslat odkaz na kulturní akci Einstürzende Neubauten- koncert Praha -Forum Karlín Praha 8 Pernerova 51, Praha 8 18600 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?