Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

DEN FLAMENKA DÍA DEL FLAMENCO/IVAN VARGAS: YO MISMO / JÁ SÁM (ESP)/- Praha

26.11.2021

20:00

Divadlo U Hasičů Praha



Popis kulturní akce DEN FLAMENKA DÍA DEL FLAMENCO/IVAN VARGAS: YO MISMO / JÁ SÁM (ESP)/- Praha

Autorské představení “Já sám” tanečníka a choreografa Ivana Vargase vzniklo ve spolupráci s jeho učitely Manoletem a Juanem Andrésem Mayou.
Jednotlivé choreografie jsou na sebe navazují a jsou spojeny flamenkovým vláknem odkazujícím se na prastarou mýtickou čtvrť Granady – Sacromonte – kde tanečník vyrůstal a která byla svědkem jeho prvních flamenkových krůčků, jeho uměleckého směřování ve stylu slavné flamenkové rodiny “Los Mayas”.
Ivan Vargas ve svém představení akcentuje současný koncept flamenca, ale nezapomíná při tom na kořeny a historii flamenka tradičního.
Představení je pohledem na přítomnost i budoucnost, ale nezapomíná na minulost, která skýná inspiraci, vědění a hloubku flamenkového umění.


Obsazení
Ivan Vargas (tanec)
Luis Mariano (kytara)
Sergio el Colorao (zpěv, potlesky)

Představení
Martinete (flamenkový styl)
Kytarové solo 
Farruca (flamenkový styl)
Pěvecké solo
Alegrias (flamenkový styl)



IVAN VARGAS
Ivan Vargas se narodil v roce 1985 v Granadě, ve čtvrti Sacromonte, v jeskyni (cueva – jeskynní obydlí typická pro Granadu) „La Rocío“, kde také započala jeho flamenková cesta v rodině Los Mayas”. Patří k této dynastii velkých tanečníků, jakými jsou Juan Andrés Maya, Mario Maya, Manolete nebo kytarista Juan Maya „Marote“. Začal vystupovat ve svých 4 letech a denně tančil v domovské jeskyni „La Rocío“. Později tančil v presižních madridských flamenkových divadlech (tablaos) jako jsou Casa Patas, Corral de la Pacheca nebo Café de Chinitas. Účastnil se velkého počtu vystoupení se svým strýcem Juanem Andrésem Mayou (El Nacimiento, La Pasion), vystupoval na nejstavnějších flamenkových festivalech ve Španělsku (Bienále v Seville 1992 a Festival de Jerez 2004). Ke spolupráci ho přizvali například Eva la Yerbabuena, Javier Latorre nebo Estrella Morente.
Od roku 2012 cestuje se svým představením po celém světě (Japonsko, Brazílie, Kostarika, Francii, USA, Mexiko) a v roce 2014 dokonce navštívil Českou republiku a flamenkový festival Ibérica v Boskovicích.
Jeviště ve světě i v rodném Španělsku pravidelně sdílí se skvělými umělci jako jsou Pastora Galvan, Mercedes Ruiz nebo La Moneta.
V roce 2015 odpremiéroval nový projekt na prestižním festivalu “Festival de Jerez” s velkým úspěchem u veřejnosti i kritiků.
V roce 2018 se vrátil USA a o rok později do Francie.
V současné době prezentuje své další projekty “Flamenco de Raíz” a “Savia Nueva” a věnuje se výuce flamenka.



Cena:1100,-


PRODEJ VSTUPENEK DEN FLAMENKA DÍA DEL FLAMENCO/IVAN VARGAS: YO MISMO / JÁ SÁM (ESP)/- Praha -Divadlo U Hasičů Praha prodej vstupenek Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY


ULOŽIT SI TUTO AKCI






Zaslat odkaz na kulturní akci DEN FLAMENKA DÍA DEL FLAMENCO/IVAN VARGAS: YO MISMO / JÁ SÁM (ESP)/- Praha -Divadlo U Hasičů Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?