Koncerty v Praze  >  Koncerty Praha

Benefiční koncert #SPOLEČNĚPROTIBEZMOCI- Praha- koncert Společně proti bezmoci 2023

24.10.2023

Pražská křižovatka Praha 1 Zlatá 211, Praha 1 11000



Popis kulturní akce Benefiční koncert #SPOLEČNĚPROTIBEZMOCI- Praha- koncert Společně proti bezmoci 2023

PÁTÝ ROČNÍK KONCERTU HVĚZD PROTI BEZMOCI
 
24.10.2023 proběhne pátý ročník benefičního koncertu spolku ALSA Společně proti bezmoci v Pražské křižovatce.
 
Na ročníku 2022 vystoupili Tomáš a Tamara Klusovi, Tereza Mašková, Debbi, Eliz Mráz, Kateřina a Peter Pechovi, Annamaria D’almeida, Thom Artway, kapela Zrní, Inflagranti a David Kraus. Večerem již tradičně provázela Daniela Písařovicová.
 
Pro rok 2023 máme zatím potvrzené tyto osobnosti: Danielu Písařovicovou, Inflagranti, Elis Mráz, Ondřeje G. Brzobohatého a Matouše Kobylku. Další jména budou postupně odtajněna.
 
Koncert je věnován na podporu pacientů s ALS.
 
Amyotrofická laterární skleróza neboli ALS je nevyléčitelná choroba postihující svalové ústrojí člověka. Svaly postupně ochabují, pacienti ztrácejí cit v prstech, hůře se jim mluví, chodí a svaly, které jeden po druhém vypovídají službu je časem nevyhnutelně upoutají na invalidní vozík, zatímco mozek funguje perfektně dál. Nejhorší na chorobě však je rychlost jejího zkázonosného působení – od prvních příznaků k téměř úplnému ochrnutí se pacient může dostat i během měsíců. Rychle se zhoršující stav vyžaduje také rychle se přizpůsobující péči a s tím spojené výdaje. Pojišťovny mnohdy potřebné pomůcky nehradí, nebo nejsou schopny reagovat dostatečně rychle na pacientův zhoršující se stav. Spolek Alsa tak často bývá poslední nadějí, kterou pacienti a jejich rodiny mají na důstojný život. Jednou z ambasadorek, která Alsu dlouhodobě intenzivně podporuje je i moderátorka benefičního koncertu Daniela Písařovicová. „S Alsou spolupracuji už několik let. Za dobu naší spolupráce se hodně změnilo. Alsa je daleko sebevědomější, než byla na svém počátku. Může být hrdá na spoustu skvělých počinů, díky kterým rozšiřuje povědomí o nemoci. Jsem na ní pyšná,“ říká hrdě Daniela. „Moderovat koncert v Pražské křižovatce je pro mě ctí. Je to takové poděkování pacientům, kteří jsou neskutečně silní. Navíc je každý rok skvělá atmosféra a je vidět, že i pacienti si ho užívají,“ dodává krásná moderátorka.
Pořadatel
Alsa, z.s. Americká 584/14, 120 00, Praha, Česká republika


Koncert Společně proti bezmoci v říjnu 2023 v Praze



Cena:499 Kč


PRODEJ VSTUPENEK Benefiční koncert #SPOLEČNĚPROTIBEZMOCI- Praha- koncert Společně proti bezmoci 2023 -Pražská křižovatka Praha 1 Zlatá 211, Praha 1 11000


ULOŽIT SI TUTO AKCI





Benefiční koncert #SPOLEČNĚPROTIBEZMOCI- Praha- koncert Společně proti bezmoci 2023 -Pražská křižovatka Praha 1 Zlatá 211, Praha 1 11000

Zaslat odkaz na kulturní akci Benefiční koncert #SPOLEČNĚPROTIBEZMOCI- Praha- koncert Společně proti bezmoci 2023 -Pražská křižovatka Praha 1 Zlatá 211, Praha 1 11000 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?