Koncerty ve Středočeském kraji  >  Koncerty Praha

Výstava Od císaře k soudruhovi. Příběhy lidí, kteří se nebáli být sami + Praha

1.3.2024-31.3.2024

Centrum Černý Most



Popis kulturní akce Výstava Od císaře k soudruhovi. Příběhy lidí, kteří se nebáli být sami + Praha

Výstava Od císaře k soudruhovi. Prohlédněte si příběhy lidí, kteří se nebáli být sami

Centrum Černý Most zve návštěvníky na výstavu portrétů a s nimi spojených životních osudů. Výstava Od císaře k soudruhovi představuje 10 životních příběhů známých i neznámých osobností naší historie, které spojuje jedno: nebály se být samy sebou. Výstavu můžete shlédnout v prostorách Centra Černý Most, ve 3. patře u multikina CineStar od 1. do 31. března 2024. 
Jak už samotný název Od císaře k soudruhovi napovídá, výstava se bude věnovat příběhům lidí, kteří se narodili v období od konce 19. do poloviny 20. století a žili tak v době, která sehrála důležitou roli v boji za práva žen i LGBTQ+ lidí. Příběhy se rozhodla vyprávět organizace ŽIVOT 90.
Návštěvníci výstavy se budou moct seznámit například s první brněnskou taxikářkou, právníkem, který bojoval za práva neheterosexuálních lidí, anebo s „copatým doktorem z hor“, který se rozhodl nežít podle konvencí.
Přidanou hodnotou budou ilustrované portréty jednotlivých osobností od Barbory Idesové a Dany Ledl z ateliéru Žitomír. 
Organizace ŽIVOT 90 podporuje starší lidi v tom, aby mohli svůj život prožívat tak, jak sami chtějí, a zároveň bojuje za to, aby byli starší lidé respektováni svým okolím i společností. Výstava je poděkováním a oslavou těch, kteří se nebáli bojovat za to, aby mohli být sami sebou i přes nástrahy a nesouhlas tehdejší doby.




ULOŽIT SI TUTO AKCI





tereza.sladeckova@ogilvy.com
https://www.westfield.com/czech-republic/centrumcernymost


Zaslat odkaz na kulturní akci Výstava Od císaře k soudruhovi. Příběhy lidí, kteří se nebáli být sami + Praha -Centrum Černý Most na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?